Go where the sun shines go to 

SUNLUX

Zonlicht is goed voor de mens. Het is een levensvoorwaarde. Te weinig zon is niet goed. Te veel zonlicht kan schadelijk zijn. Het is dus verstandig een goede en gezonde balans te vinden en die is anders voor verschillende individuen en verschillende streken op aarde.

In de Stichting Verantwoord Zonnen zijn grote fabrikanten van zonneapparatuur binnen de Benelux vertegenwoordigd. De voorlichting van de Stichting Verantwoord Zonnen wordt afgestemd met UV-deskundigen, huidartsen, de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF en in België met de Behal, de Belgische Nationale Beroepsvereniging van Exploitanten en Handelaars in Apparatuur en Lichaamsverzorging.

10 gouden tips voor verstandig zonnen op de zonnebank

1. Bepaal vóór het zonnebad uw huidtype aan de hand van de tabel. Houd u aan de gebruiksaanwijzing van de apparatuur, met name aan de daarin aangegeven zontijden.
2. Personen onder de 16 jaar en/of met huidtype 1 wordt aangeraden geen gebruik te maken van een zonnebank.
3. Als u een huidaandoening heeft, vraag dan eerst uw arts of u gebruik kunt maken van de zonnebank. Indien u acné of psoriasis heeft, kan UV-straling een positieve werking hebben.
4. Roept zonnestraling allergische huidreacties op, dan moeten wij u helaas adviseren af te zien van zonnen op een zonnebank.
5. Wij raden u aan, zo mogelijk, uw cosmetica een aantal uren voor het zonnen te verwijderen. Ook kunt u het beste uw sieraden af doen.
6. Sommige medicijnen doen een gevoeligheid voor UV-straling toenemen. Lees de bijsluiter en overleg bij twijfel met uw arts of ons personeel.
7. Omdat UV-straling schadelijk is voor het blote oog, dient u een speciaal UV-brilletje te dragen. Dit geldt in het bijzonder als u een oogoperatie hebt ondergaan.
8. Aanbevolen wordt maximaal eenmaal per dag tot 50 keer per jaar de zonnebank te gebruiken. Zonnebrand dient u te allen tijde te vermijden.
9. Zonnebrandcrème of zelfbruinende crème kan het kuurplan beïnvloeden. Wij adviseren u na het zonnen in te smeren met een vochtinbrengende crème.
10. Wanneer u na het zonnebaden last krijgt van blaren of ontstekingen, raadpleeg dan uw arts.